Интернет тълковен речник от Калипърс - Дигитална маркетинг агенция

Интернет тълковен речник

Провери думаАнглийски или Български
Значение
БългарскиАнглийски

Система за управление на съдържанието CMS

CMS е софтуерен продукт, използван за управление на съдържанието на уеб сайтове и уеб приложения. Най-често той служи за създаване и обновяване на съдържанието.

Целта на CMS е да помогне за по-лесно управление на сайта, което да дава възможност за лесна и бърза промяна на съдържанието, без да са необходими специализирани знания, използването на програмни езици и ръчното писане на код. Най-често системите за управление на съдържание включват преглед, форматиране и публикуване на текстове, място за съхраняване на снимки, данни и друга информация, контролиране и актуализиране на данни и много други.

Системите за управление на съдържание могат да бъдат под формата на приложения, които трябва да се инсталират или да бъдат уеб-базирани. По-подходящи за масова употреба са уеб-базираните CMS, тъй като те са значително по-лесни за работа и са с автоматично ъпдейтване, което винаги осигурява на потребителите най-новата версия.

Calipers разполага със собствен, специално разработен CMS, който се модифицира според нуждите на всеки клиент и е гаранция за бърза и лесна поддръжка на съдържанието на всеки създаден от нас сайт.